Suloinen riiviö

riivio-330Olenkohan minä kiltti, vai olenko minä riiviö? Aluksi eno sanoi aina, että kiltti poika, nyt se sanoo usein, että voi mikä riiviö, ja yrittää olla vihaisen näköinen. Mitähän riiviö tarkoittaa? Enhän minä voi tietää olenko minä riiviö, kun en tiedä mitä riiviö tarkoittaa! Höh, turha sitä on miettiä.

Välillä on niin mukava olla enon vierellä, tukkeutua aivan lähelle ja olla vain siinä kaula kaulaa vasten. Mutta sitten tulee sellainen kumma kutina, että nyt minä kyllä irvistän ja nipistän sitä vähän hampaillani! Silloin eno suuttuu ja pomppaa pois. Mikähän sille tulee, ihan noin vain ilman mitään syytä? Silloin minun on pakko hyppiä sitä vasten ja yritettävä nipistää uudelleen, en tiedä miksi, mutta siltä vain tuntuu.

Ennen kun me menimme nukkumaan, niin minä nukahdin ihan kiltisti, mutta nyt minun täytyy ensin vähän riehua, ja suututtaa enon ja Outin. Minun on pakko hyppiä sängyssä ja yrittää näykkiä Outia ja enoa hampaillani, voi sitä menoa, se on elämää! Usein he sitten nostavat minut alas sängystä ja yrittävät olla niin kuin minua ei olsikaan. Syrjäsilmällä he kuitenkin seuraavat mitä minä teen, ja jupisevat keskenään. Kun minä sitten menen sängyn alle ja pureskelen siellä sängynpohjaa tai jotakin muuta mukavaa, niin näyttää siltä että he menettävät hermonsa kokonaan, mutta minäpä olen turvassa sängyn alla. Silloin minä monesti kuulen sen sanan, ”voi mikä riiviö!”

Kun minulla sitten tulee aika pitkäksi enkä tiedä mitä enään tekisin, niin eno nostaa minut takaisin sänkyy. Kohta me kaikki kolme taas nukumme onnellisina yhdessä, Outi oikealla ja eno vasemmalla puolella, ja minä onnenpoika siinä keskellä, pää Outin tyynyllä ja takajalat enon tyynyllä.

Mutta yöllä kun minä satun heräämään, niin minun on pakko pureskella vähän aikaa sängyn päätyä, ennen kuin nukahdan taas uudelleen. Joskus eno herää siihen sängynpään kaluamiseen, mutta yleensä ei.

Olen kuullut kun eno ja Outi ovat puhuneet minusta ja miettineet, mikähän minusta tulee. He sanoivat, että se on nyt siinä iässä, kyllä se menee ohi ja Niilosta tulee hyvä poika. Mikä menee ohi ja mikä on ikä? En ymmärrä. Ehkä minä sittenkin olen hyvä poika…

0